Последните няколко години прекарвайки времето си у дома, намерихме значително по-интересни начини за забавление от срещите на обществени места. Когато става дума за прекарване на повече време на закрито, ставаме креативни в търсенето на забавно и интересно хоби, което да ни отпусне от рутинните задачи и ангажименти. Оставете очите ви да си починат от стоенето пред компютъра, позволете на ума да работи и да бъде ангажиран. Дървените пъзели продължават да бъдат чудесно помощно средство срещу стрес, депресия, а дори и по сериозни проблеми като деменция и болестта на Алцхаймер. Реденето на пъзел помага на ума на всеки етап от живота, защото ще ви накара да мислите, докато се опитвате да стигнете до крайната цел без намеса на друг човек. Не е нужно да се занимавате с нищо, освен с ръцете си, а в краен случай може да прибегнете до ръководството, ако сложността е по-висока.

Какви са ползите за здравето от реденето на дървен пъзел?

  • Поддържа паметта ви за по-дълъг период от време и разширява познанията

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ ПЪЗЕЛИ И ДРУГИ ИГРАЧКИ ТУК!

Фините двигателни способности на ръцете се подобряват докато работите с малките части на пъзела и се опитвате да ги поставите на правилното място. Едновременно с това развивате творческия си ум, паметта и когнитивните способности. Още през втори век преди Христа в Китай са установили, че практикуването на дейности, свързани с ръчна изработка са оказвали благоприятен резултат върху психичното здраве на човека. Прекомерната употреба на компютъра и телевизора ви не стимулира мозъчната дейност, напротив! Връзката между ръцете и ума са обект на много съвременни изследвания. Тактилните стимули задействат мозъчните области, които са ангажирани във вашата дългосрочна памет заедно с когнитивните функции. Ето защо е важно да започнете превенцията на деменция още преди навършването на 50 годишна възраст, използвайки игри свързани с движение на ръцете и паметта. А дървените пъзели са дългосрочна инвестиция и чудесно средство за разтоварване от напрегнатото ежедневие. Може да си подберете различни по сложност и визия и да надграждате всеки ден.

  • Има успокояващо действие

Ако сте прекалено ентусиазирани, заради конкретно събитие, или нервни, това може да окаже влияне върху концентрацията и адекватното взимане на важно решение. Самият аромат на дърво има успокояващ ефект върху психиката. Хората, които имат хоби, свързано с дърворезба или моделиране с дърво доказано се чувстват по-спокойни, заради медитиращия ефект, който има върху съзнанието. Дървото повишава настроението и мотивацията.

  • Развива търпението и издръжливостта

Знаете, че реденето на пъзел изисква време, това е страхотен начин да се преборите с търпението си. А сладкото удовлетворение от свършената работа създава усещане за постижение, което ще подкрепи увереността и самочувствието ви мигновено. Дървените пъзели са създадени да покрият опита на начинаещи, средно напреднали и опитни. Така, че вие избирате на какво ниво да ви затрудни. Докато го редите, използвате различни стратегии, тествате теории и съответно променяте гледната си точка, когато нещата не вървят в правилна посока.

  • Подобрявате концентрацията и въображението си

Освен благоприятния ефект, който има дървото върху състоянието ви, същото такова има и върху околната среда. Ароматът му помага за намаляване на пулса и кръвното налягане. Редица изследвания показват, че хората, който редят пъзел са по концентрирани на работното място и са с по-високо ниво на IQ. Това е така, защото когато човек е стресиран нивото му на производителност значително намалява. Дървените пъзели от своя страна са полезни за хора, страдащи от инсулт и други неврални заболявания. А освобождаването на допамин, докато редите пъзел влияе върху настроението, мотивацията и ученето. Игрите, свързани с ЗD дървени пъзели изиска от човек да мисли критично и да използва въображението си по най-добрия начин. Включва също така много творческо мислене и наблюдение. Когато редите дървен пъзел, особено ако частите са идентични е важно да се концентрирате върху всеки детайл. А именно способността да улавяме малките детайли, може да ни помогне в различни сфери от живота, особено в работата.

  • Чудесен и незабравим подарък за всеки повод

Ако се чудите какво да подарите на свои близък по случай рожден ден или юбилей, или без конкретен повод- ДЪРВЕН ПЪЗЕЛ е вариант. Може да вземете такъв под формата на сърце или според предпочитанията на получателя. Това е подарък, който ще оцелее дълго във времето, ще приберете в шкафа и след време ще извадите, за да наредите отново.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПЪЗЕЛИ ОТ ЕСТЕСТВЕНО ДЪРВО ТУК!

Нашите съвети са да подбирате внимателно дървените пъзели, които купувате, за да изберете най-качествените, добре конструирани и устойчиви във времето.

Продължавайте да използвате пъзели, като увеличавате сложността им, носете ги навсякъде, за да може да ги използвате във всеки момент, когато ви се отдаде възможност.