Умствено развитие

Психичното развитие е важен аспект от растежа, който обхваща различните умствени способности. Започва от раждането и докато детето се развива с времето, неговите психични реакции се променят.  Психичното развитие включва такива способности като възприемане, наблюдение, запомняне, представяне, мислене, решаване на проблеми, както и повишаване на интелигентността и развитие на речника. Тези способности се променят, растат и узряват с възрастта и намаляват в напреднала възраст.

За да запазите по-дълго във времето умствените си и когнитивни способности, трябва да ги развивате постоянно. Затова не спирайте да играете всякакви игри по всяко време.

Нашият клиничен психолог д-р Анита Милушева препоръчва игрите с пъзели за възрастни и деца, като чудесно средство за упражняване на мозъка. Пъзелите също така развиват фината моторика и координация, подобряват паметта, концентрацията, повишават вниманието към детайлите и не на последно място подобряват настроението.

 

Мисията на Фондация в обществена полза „Подобряване на Здравето чрез Развитие на Умствените и Когнитивни Способности“ (ПЗРУКС) с ЕИК 206601045 е да предоставя на обществото изчерпателна и достоверна информация по всички теми, свързани с подобряване и превенция на психичното здраве. Чрез набор от съдържание с висока стойност ние насърчаваме по-добрата осведоменост и разбиране на менталното благополучие като основен компонент на цялостното здраве. За да осигурим финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и продукти с ограничено издание, което допринася за изпълнението на мисията ни да популяризираме дейностите, които поддържат ума активен и подобряват психологическото благосъстояние. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие под формата на обучителни инициативи и кампании. Повече за фондацията може да видите на нашата „За нас“ страница.