Средства срещу депресия

Депресията е доста често срещано медицинско заболяване, което има негативно въздействие върху начина, по който се чувстваме, мислим и действаме. Депресията ни кара да се чувстваме нещастни и доста често губим интерес към хора и дейности, които сме харесвали преди това. Промяната в настроението може да доведе до сериозни емоционални и физически проблеми, така че да не функционираме адекватно вкъщи и на работното място.

Хубавото е, че депресията е лечима! Като изключим приемът на медикаменти, има много други начини да се отървете от нея, като промените поведението си, физическата активност, начинът си на живот и мислене.

Нашият клиничен психолог д-р Анита Милушева казва, че игрите имат голяма полза върху хора, склонни към депресия или вече страдащи от такава. Докато играете умът ви е зает, намалявате стреса, подобрявате психичното здраве и настроение.

Мисията на Фондация в обществена полза „Подобряване на Здравето чрез Развитие на Умствените и Когнитивни Способности“ (ПЗРУКС) с ЕИК 206601045 е да предоставя на обществото изчерпателна и достоверна информация по всички теми, свързани с подобряване и превенция на психичното здраве. Чрез набор от съдържание с висока стойност ние насърчаваме по-добрата осведоменост и разбиране на менталното благополучие като основен компонент на цялостното здраве. За да осигурим финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и продукти с ограничено издание, което допринася за изпълнението на мисията ни да популяризираме дейностите, които поддържат ума активен и подобряват психологическото благосъстояние. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие под формата на обучителни инициативи и кампании. Повече за фондацията може да видите на нашата „За нас“ страница.